Brunstig!

Jag måste bara säga att Fia är brunstig :-) Haha det var därför hon var så känslig för skänklarna på hoppträningen. Fia står ju mellan två snygga valacker i stallet så nu kunde hon inte hålla sig längre. Igår när hon skulle komma in stannade hon vid Dannys hage och sprutade lite. Sen två ggr i stallgången medans jag mockade... Haha :-) 
Stackars tjej hon vill ju få lite manlig kärlek och inte bara kärlek från mig längre!

Vi hörs snart igen!

Kramar

Hoppträning!

Hej alla!

Dagarna går så himla fort och jag glömmer skriva här hela tiden, ledsen för det.
Vi hopptränade i söndags för Ragna Erlandsson på smedby och Fia var verkligen på hugget, hon sökte sig till varje hinder, vilket är positivt. Hon var väldigt pigg och samtidigt lite tjurig för skänklarna (kan bero på att jag hade sporrar)  men bjöd väldigt bra på hinder :-) Vi flög över banan som såg ut såhär: Stutts hinder, stutts hinder, mellan koner, en oxer ca 1 meter, ridning mellan två bommar och sen ett rättuppstående på 1 meter på långsidan. Det gick superbra.
Vi ska börja hoppa för Lena på onsdagar också, men det blir efter att jag skaffat mig en transport.

Fler bilder är påväg!

Nu ska jag jobba klart det sista innan jag ska iväg till skruttan :-)

Take Care

Pussar och Krama

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka på banan igen. Jag har inte skrivit här på ett tag pga olika anledningar, mycket med jobbet m.m.
Efter 3 dagar med plusgrader blev det minusgrader igen och volten blev stenhård :( Men nu verkar det ha vänt igen och det är lite mildare ute. Fia går fint och hon börjar komma i fin form, så det börjar ge resultat med ridningen. 
Vi har hittat en hopptränare som vi ska träna för på söndagar hon verkar vara riktigt bra, så det ska bli spännande. Första träningen blir på söndag :)
Eftersom det är så hårt ute så har vi mestadels bara kunnat rida ut, men det har gått bra. Vi "joggar" en heldel ute så hon får igång kondisen, och det är bra för henne. Igår red vi runt kohagen och vi fastnade på ett ställe, det ligger ihoprullade staket och hon taktade förbi det, men jag vände tillbaka och hon backade och ställde sig lite på bakbenen, men vi gick inte därifrån förens hon gick fram till det och nuddade det med mulen, DUKTIGT JOBBAT TJEJEN!!! Tog kanske 3 minuter sen förstod hon att det inte var något farligt :) Hehe hos mig har hon ingen egen vilja längre, och jag vet att hos Linda hade hon inte heller det.

Ikväll ska jag gå på idrottsgalan, det blir en upplevelse

Take care vi hörs!

Kramar

Äntligen!

Vi kan äntligen rida på volten igen utanför stallet. Den har vart stenhård så man har inte kunnat gjort någonting.
Så i måndags red vi ganska lugnt, men det blev både galoppsprång i vatten och lite grunder i dressyren.
Igår åkte jag till stallet och mockade, fixade mat och pysslade med Fia. Men Ida en tjej på 15 år fick rida henne då jag skulle iväg till en kompis. Samtidigt så är det roligt och viktigt att se någon annan rida, och även analysera Fia från marken. Ida är väldigt duktig i dressyr och har en otroligt bra sits. Så hon fick Fia i en fin form och dem jobbade hårt i ca 45 min, efter en stund ville Embla rida Fia och dem var också väldigt fina, dock var Fia lite trött då.

Efter det åkte jag till Karin i Täby, vi satt och snackade skit i typ 3 timmar, men det var super roligt att träffa henne igen.
Snart blir det stallet :)
Fler bilder kommer snart!!!


Kram


Helgen som gått!


Här står Fia i sin underbara fina hage tillsammans med sina hagkompisar.
Helgen har vart helt fantastisk, i lördags så red jag och Idalina ut på våra ston till en backe som kallas "dödsskallebacken". Där klättrade vi upp och ner för att få dem i träning, riktigt bra att Idalina visade mig den så vi kan rida dit fler ggr. Efter att vi klättrat tog vi några språng på gärdet, och hoppade över ett litet hinder. Fia stannade i god tid innan och visade tydligt att hon inte ville hoppa det. Men efter en titt på hindret tog vi en volt och då hoppade hon fint över det :) Duktig tjej.

I morse kl 09.30 red jag och Nina till ridhuset för att hoppträna. Fia var helt enorm, jag fick se en annan sida av henne som jag inte gjort tidigare. Hon var mycket piggare denna gång en sist vi tränade, och detta är pga att hon får i sig mer mat. Och allt eftersom så ska vi öka maten, men vi tar det lugnt i början och känner oss sakta fram. Vi hoppade stuts hinder, kombinationer, rätt uppstående, oxer och bana. Hon skötte sig helt sjukt bra, och jag blev så stolt över henne. Hon är som en taxi som inte vill sluta hoppa. Man märker att ju högre hindrerna är desto bättre hoppar Fia. Och en annan sak som gör henne till en så speciell häst är att hon hoppar även om hon kommer helt åt h*lvete fel, stort som litet, trycker av tidigt eller sent. Fia skulle passa på Stjärnornas hoppning i Globen, och om några veckor ska jag försöka ta mig till en träning för Lena (hon bestämmer hästarna till stjärnornas hoppning) så hon får se vilken underbar häst Fia är :)

Jag skulle göra allt för att köpa Fia idag, men jag måste verkligen vänta tills jag vet hur det blir med mitt jobb. Men om några veckor då vet jag mer hur mitt liv ser ut och så fort jag får klartecken på att jag får stanna på jobbet så kommer jag göra allt för att Fia ska få bli min. Jag kommer aldrig att klara av att lämna tillbaka henne, mitt liv kommer inte bli densamma. Jag vet att Linda älskar henne, men samtidigt så betyder hon så sjukt mkt för mig med.

Jag har äntligen hittat sladden till mobilen, så nu ska jag försöka lägga upp lite fler bilder!

Take Care!

Kram

Ridhusträning och nya skor!

I tisdags var vi i ridhuset och hopptränade. Vi hoppade stutts hinder och kombinationer, allt gick bra. Var där med några ponnyer i stallet så avstånden stämde inte riktigt med Fias men hon skötte sig jättebra. Jag har ökat på Fias foderstat med tanke på att hon rids ganska mycket nu, och för att orka måste hon få i sig mer mat. Vi ska pröva oss fram för att se vilket som kommer funka bäst :)

Om 5 minuter kommer hovslagaren, han ska slå i nya skor på Fia och sätta i nya broddar, väldigt behövligt! 
Här i Stockholm är det 11 minusgrader, och jag sitter stelfrusen på jobbet för värme fläktarna på taket har frusit... Jätte kul :s

Fia fick en vilodag igår med tanke på hoppträningen i tisdags och att jag skulle på grammisgalan igår kväll.
Takidas inledning på grammis igår var riktigt bra!

Måste kila!

Kramar

Dagar som gått!

Jag får ursäkta den sena uppdateringen men har varit lite mycket på sista tiden med middagar och JVM på tv. Sen har jag också blivit helt förälskad i The Hills, så jag har suttit uppe varje natt och kollat igenom avsnitten på datorn.
Dem senaste dagarna har det gått jättebra att rida, har inte varit några problem. Men igår fick hon vila pga att vi ska iväg till ridhuset idag och jobba, så hon fick bara gå i hagen igår. 

Det har uppstått ett litet problem, och det är att middagsfodraren inte får sätta på Fia sin grimma när dem ska ta in hästarna. Hon drar upp huvudet sen springer hon därifrån eller backar. Det har varit så dem två sista dagarna nu, och jag tror det är så att när jag hämtar henne i hagen då vet hon att jag inte når upp till henne och att hon kan göra så då, men tillslut får dem in henne. Så nu får hon börja ha grimma på sig i hagen så det blir lättare att ta in henne. 

Jag berättar hur det gått med ridhus träningen ikväll!

Kramar

Envis tjej!

Hej allihopa!
Jag har letat i ungefär 1 timme på sladden som ska in i datorn från mobilen så jag kan ladda upp bilderna, men jag hittar den inte någonstans. Så tyvärr kan jag inte ladda upp någon bild idag heller :( Men jag ska leta reda på den så lägger jag upp nått snart. 
Idag var Fia riktigt envis, det tog typ 30 minuter innan jag kunde tränsa henne. Hon har kommit på hur hon ska göra för att slippa få på sig tränset. Eftersom Fia kan dra upp huvudet väldigt högt så når inte jag, och där står hon med huvudet i vädret i hundra år. Till slut tappade jag tålamodet efter upp och ner från en pall och hon bara drog bort huvudet hela tiden.... Tillslut så fick Ida som rider Utter hjälpa mig, jag höll fast Fia medans hon tränsade och tillslut fick vi på det. Så ja imorgon hoppas jag att hon inte ska hålla på som idag för då blir jag tokig. Men efter allt detta så red vi en sväng med Ida och utter, bort mot ett Islandshäst stall och det gick jättebra.

I morgon är det stallmöte i stallet, så jaaaa Linda jag ringer och berättar hur det gått efter det :)

Kramar

p.s om någon kommer på hur man ska lura en häst att sätta på tränset så skicka gärna en kommentar. (Jag har redan försökt med godis)

Nyårsafton och ridhus!

Igår var det nyårsfirande hemma hos mig i Sundbyberg, Dagen började med en tur på hästryggen och som vanligt gick det jättebra, solen sken och Fia var pigg. Vi tog en sväng runt kohagen och kunde faktiskt trava en bit. Efter stallet åkte jag och handlade mat inför kvällen, då jag skulle vara kocken i huset :) Blev väldigt gott och uppskattat av dem andra. Sedan blev det fyrverkerier, champange och Abbas Happy new year... Väldigt trevligt!

Idag åkte jag till stallet efter lunch, trött och seg. Men när jag kom fram så kände jag mig redan lite fräschare och piggare. Jag bestämde mig för att rida iväg till Smedbys ridhus för att få igång Fia lite. När vi kom in i ridhuset skötte hon sig utmärkt och var super duktig. Vi tränade på galoppombyten, öppnor, slutor, ryggning och skänkelvkning. Det gick som på räls, hon var pigg och kändes väldigt fräsch i kroppen. Kändes väldigt skönt efter att vi ridit, då hon fick jobba på rejält idag med dressyren och fick springa av sig en heldel. När vi kom tillbaka till stallet så blev det streching av Fias ben och sen ompyssling.  Med andra ord en väldigt bra dag!!! Någon dag framöver så tänkte jag rida hoppning med Fia, men än sålänge på hennes nivå , det blir tuffare sen när hon är i form.

Imorgon kommer bilder jag LOVAR!

Sov gott så hörs vi 
Kramar

RSS 2.0