Gårdagen, idag, och kvällsfodring!

Gårdagen var helt fantastisk, jag och Fia red längs strandpromenaden. Solen sken, människorna åkte skridskor på sjön och jag hörde musiken dånandes i öronen från ipoden. Det var helt underbart, och Fia skötte sig exemplariskt fast att vi red själva. Hon är väldigt nyfiken på allt som händer runt omkring henne och kollar gärna flera ggr, både ute på ridturer och inne i stallet. 
Jag skulle på bröllop på kvällen så jag hade lite bråttom igår, så Fia fick gå ut direkt i hagen och käka lite lunch och leka med sina hagkompisar.

Idag red jag och Fia själva igen då det inte var någon annan som skulle ut på tur. Vi red ytliggare en ny runda, så nu har hon snart ridit alla slingor som finns kring stallet, och det är väldigt bra för henne att bekanta sig vid allihopa i ett tidigt stadie så hon känner igen sig. Det gick väldigt bra idag också, skötte sig utmärkt och var cool och lugn. Öronen är framåt hela tiden och som tidigare skrivet så ser hon sig väldigt gärna omkring :) När vi kom tillbaka så fick hon äta sitt hösilage på gången för jag mockade hennes box, eftersom klockan var ganska mkt så var alla hästarna inne. Efter det så använde jag pälsglans på Fia så hon skulle blänka fint, och hon fick ny smorda hovar.... Väldigt tjusig! Precis som en prinsessa ska vara ;0) Och för att vara tydlig, så ser hon ut varje dag :D

Jag hade även kvällsfodringen, trött som jag var somnade jag nästan inne i Fias box..... Nu ligger hon nog och sover och det ska jag också göra... Så God natt vi hörs imorgon igen, skicka gärna lite kommentarer här på bloggen det är alltid roligt att svara :0)

Natti natti nya bilder kommer imorgon!

Kramar

Världens bästa häst!

Nu har jag äntligen landat efter några dagars julfirande i Linköping med familjen. Idalina och Nina tog hand om Fia dem dagarna jag var borta och det är jag super glad för. Känns skönt att ha varandra när det krisar lite och man behöver hjälp.

Det är fortfarande minus grader och stenhårt överallt, skit trist......... Går inte att rida någonstans så man får skritta ut på långturer istället. Jag och Nina red iväg mot Högvreten där vi skulle möta upp Jennifer som har sin häst i ett annat stall. Efter ett tag så ville Nina vända för hon frös massor. Men jag red vidare tillsammans med Jennifer, men sen kände jag hur mina fötter började smått frysa till is så jag sa hej då och vände hemmåt. Fia lyssnar jättebra på mig och förstår precis när hon gör rätt och fel, och hon förstår också att det bara finns en väg och det är framåt när hon börjar tveka på nått. Vi funkar hur bra som helst tillsammans och hon är så underbar.
Jag längtar tills vi ska börjar träna tillsammans, och jag funderar faktiskt på att skritta iväg till något ridhus i veckan och rida lite... Nej jag ska hoppa i säng snart faktiskt har morgon fodringen imorn.

Take care... Kram <3

Gårdagen!

Igår var vädret sisådär, det hade blivit minusgrader under natten och hade frusit på rejält till morgonen. Minusgraderna höll i sig under hela dagen. Jag kom till stallet ganska tidigt, kl var runt 9 och jag hade inte bestämt mig om jag skulle rida eller om Fia skulle få vila idag. Men sen kände jag hur hårt det var överallt, på volten, i hagarna och att rida ut var ingen idé. Så jag mockade, fixade mat och pussa lite på henne i hagen innan jag åkte.

Jag har åkt hem till Linköping nu efter som det är jul, så Idalina ska ta hand om prinsessan åt mig dem här dagarna, så jag återkommer senare ikväll och berättar hur det har gått :)

Jag och Fia önskar er God Jul!

Kramar från oss!

Första uteritten!

Idag har varit en helt fantastisk dag. Jag kom till stallet runt 10 och började mocka i Fias box, hon är såååå renlig av sig och det är verkligen jätte skönt för då slipper man gå med skottkärran 2 ggr :) Efter det fixade jag hennes mat och det går fort med tanke på att hon inte äter så mkt just nu, men hon är lika pigg för det. Ingen trög häst här inte :)
Jag tyckte jag höll tidsschemat riktigt bra på förmiddagen, men så fort jag hämtar in henne så jaaa då brister allt som har med tid att göra. Vi står mest och myser och borstar i hundra år innan jag kommer till skott att börja sadla henne. 
Men till slut så sitter jag på hästryggen och jag, Idalina och Embla skrittar iväg mot travbanan "travis" som vi kallar det.

Fia var verkligen helt fantastisk idag, och jätte pigg :) Hon tyckte det var hur roligt som helst och speciellt när hon fick ha med sig två kompisar också. Första gångerna är det alltid bra att vara 2 eller fler när man rider, då allt är så nytt för henne. Men om några veckor kan vi nog rida själva för då är hon i bättre form och har blivit mer hemma i trakterna. Fast för både mig och henne så är det alltid roligare att vara 2 eller fler. 
Det enda Fia tyckte var lite läskigt idag var en bro med rinnande vatten under. Man måste alltid gå en och en över den bron för att undvika olyckor, och vi skulle gå först, men jag sa till henne på skarpen när hon hade backat några ggr och då gick hon över efter ett tag :) Duktig tjej.


Efter stallet åkte jag till Kista för att köpa dem sista julklapparna, så nu är jag helt klar. Kunde självklart inte att undvika att köpa lite till mig också :O)
Passade även på att prata med Linda i telefonen samtidigt, jag berättade att allt hade gott som på räls, så hon kan vara stolt över Fia! * Tack Linda för att du övertalade mig att åka till Ludvika den kvällen *

Imorgon så ska jag rida med Idalina och Embla på morgonen, fast det blir en lugn skogstur.

Jag åker till Linköping och firar jul med min familj imorgon men är bara borta Julafton, Juldagen och annandagen och då ska Idalina ta hand om Fia åt mig.

Vi hörs imorgon..... Kramar från oss!



Här äter Fia sin lunch efter ridturen, jag passade på att säga hejdå för idag!


Dagen som snart är slut!

Pjuuw, ännu en heldag i stallet. Folk brukar undra vad jag gör i stallet när jag är där så många timmar som jag är, och jag har alltid lika svårt att svara. Egentligen vet jag inte vad jag gör, jag går bara runt och strosar och ja bara är där. Men det är fantastiskt skönt för man är ute en heldag och andas frisk luft.

Idag red jag Fia på volten hemma i stallet, och det gick verkligen jättebra. Hon var super duktig men väldigt pigg, men det var bara roligt. Vi hoppade även en liten kombination men den var bara på 50 cm och 70 cm. Måste ta det lite lugnt såhär i början med tanke på omväxling av miljön och att hon har stått i några veckor.
Imorgon ska jag och Idalina ut i skogen och lufsa med våra prinsessor :) Idalina har ett fullblodssto på 4 år som heter Spin, så nu finns det två prinsessor i stallet, och både Spin och High Fidelity är så välskötta och uppfostrade. 


Pratade med Linda (som äger Fia) i nästan 1 timme efter jag vart i stallet, och det är så skönt att vi har en bra relation till varandra, jag tror att det är både lättare för henne och mig om vi hörs då och då så jag kan fråga saker om Fia, och så att hon vet hur det går.
Återkommer med mer info hur hon har skött sig på sin första uteritt med mig imorgon :)


Här är Fia i sitt nya fina jultäcke!


Första dagen!

Så..... Nu har jag kommit hem från en heldag i stallet. Jag kom dit vid tio tiden för att fixa iordning allt tills Fia kom. Linda och hennes väninna kom med Fia i transporten strax efter elva, och allt hade gått bra ;) Linda var såklart jätte ledsen men det finns full förståelse för det med tanke på att Fia har bott hos henne enda sen Fia var 3 år. Men samtidigt är det skönt för mig att veta att hon tycker om henne så mycket för då vet man att det är en bra häst och att det är seriöst. Men det är självklart jobbigt att se någon annan ledsen, men jag hoppas de kommer gå över.

Fia har fått nya hagkompisar också, de är två ston som heter Bell Cherie och Zoraya. Det gick jättebra när vi släppte ut dem i hagen tillsammans så det ska nog inte vara några problem imorgon hoppas jag.
Alla i stallet tyckte hon var jätte vacker, och hon blev en favorit hos några :)
Jag hade även kvällsfodringen så jag sa godnatt och släckte i stallet, så nu hoppas jag bara att hon kommer somna gott tillsammans med dem andra 11 hästarna.

Imorgon ska vi rida så jag skickar en hälsning här på bloggen och berättar hur det har gått.

Hoppas ni mår bra därute....

Kramar från oss







Veterinären var på besök!

Igår kom veterinären till Ludvika för att kolla igenom Fia. Jag fick ett telefonsamtal strax efter 12 av Linda, då hon berättade att allt hade gått jättebra. Fia hade inte haft ett enda fel, och med det gick hon igenom besiktningen. För er som inte vet så är det alltid bra att göra en veterinärbesiktning innan man "tar över/köper" en häst så man inte får en skadad, sjuk eller trasig häst. Detta gör man både för att köparen ska slippa vara orolig och för att säljaren ska veta att hästen är fullt frisk vid överlämnandet. Jag blev jätte glad när Linda berättade att allt hade gått bra :)

Idag är en stor dag, Fia blir en "Stockholmare" nu men än fin sådan. Jag tror hon kommer känna sig hemma väldigt snabbt hos oss på Borgby, med alla stora fina hagar och alla hästkompisarna. Vi har bestämt att hon ska gå med två andra ston, men det tror jag kommer att gå bra.

Jag berättar mer ikväll när jag kommer hem, nu måste jag snart iväg- har en heldel att fixa innan prinsessan kommer :)

Ska även försöka hinna ta lite kort idag så ni ser hur hon bor!

Take care

Snart kommer hon!

Egentligen har jag lite svårt med att blogga, brukar glömma bort och sen blir jag stressad att jag ligger så långt efter i tiden. Men jag ska försöka bättra mig med denna blogg.  Bloggen kommer mestadels handla om hur tiden mellan mig och High Fidelity kommer funka, hur våra dagar kommer att se ut och hur hon trivs tillsammans med mig. Om jag får bestämma så hoppas jag att det kommer gå som på räls och att vi kommer finna varandra snabbt. Jag vill att hon ska stanna hos mig tills hon inte orkar leva längre, jag vill att hon alltid ska ha en plats i mitt hjärta och att hon är den där speciella hästen jag letat efter hela mitt liv. Linda jag lovar dig jag ska göra allt som står i min makt för att hon ska bli en del av mig och jag en del av henne.

På lördag kommer hon till mig i allafall, och jag hoppas transporten går bra. Längtar nått så fruktansvärt efter att få sitta upp och känna hennes underbara steg igen, hon är en fantastisk häst. 

Annars händer det inte så mycket just nu, sista dagen i morgon på jobbet, det ska bli skönt med julledighet. Se nytt ljus och nya tag inför 2009. Jag tror det kommer bli ett spännande år med både ett ganska nytt jobb och en ny häst.

Nu måste jag jobba vidare, har ju en heldel som ska ut senast i morgon.

p.s jag vet att låten är gammal men den är fortfarande lika underbar. - Stings låt Fields of gold



High Fidelity 


RSS 2.0