Lugna gatan!

Hoppträningen i fredags gick helt okej, det är nämligen så att Fia och jag är lite för lika varandra.. Haha får vi stå och vänta i hundra år blir både hon och jag sura.... Och träningen blev ett 2 timmars pass bara för att vi var 7 stycken, och gamla tanter som hoppar 50 cm som hoppar om flera ggr. Banan på slutet var mkt stutts hinder, trava över bommar, och kombinationer, helt okej men ingen rolig träning. Men men det kan inte alltid vara roligt eller alltid gå bra :-) Skyller ingenting på Fia denna gång, eftersom jag har lite dåligt tålamod så antar jag att hon också får det. Men det är bra träning både för henne och mig att sådana träningar dyker upp.

Trodde att våren var på gång men icke- idag är det 3 minusgrader och stenhårt överallt, så det kanske blir en tur till ridhuset idag. Jag och Fia har lufsat mkt i skogen sista tiden för att blanda träning med lugna skogsturer, både hon och jag behöver det.... Och hon har blivit jättefin i kroppen :-) Underbara häst!

I helgen åker jag till Portugal med jobbet, det är ju VM-Kval Portugal - Sverige i fotboll. Jenny har lovat att ta hand om Fia och det är så himla bra, hon är jätte duktig.

Nu ska jag jobba!

Kram

Skogsturer!

Hej hopp!

Har inte hänt så mkt, blivit plusgrader i Stockholm och solen har legat på. Fia och jag har skruttat ute i skogen hela veckan och hon har vart jätte pigg :-) Hon har hittat en ny bästis i stallet Utter en c ponny som e ganska lik Fia. Vi var ute och red med Lina och Utter häromdagen och dem ville inte släppa varandra i första taget, gick sida vid sida tätt intill varandra under hela ridturen, super söta!

Ikväll ska vi träna och i helgen blir det långa skogspromenader, berättar med imorn hur det gick på träningen.

Kram

Åre, hoppträning och girlfight


Sååååå... Nu ska jag försöka uppdatera er lite. Har haft sjukt mkt att göra på jobbet och kom hem från Åre förra veckan, därför har jag inte hunnit skriva nått. Min medryttare Jenny har haft Fia dagarna jag var i Åre och dem funkar jättebra tillsammans, Jenny är lång och når runt Fia bra och kan rida på henne i dressyren ordentligt. 

Vi hopptränade igår och Fia var som en gud, jag säger bara hon flög över 1.10 cm. Tränaren var tvungen att höja till oss för Fia brydde sig inte när hindrerna låg på 90 cm, hon rev inte men hoppade inte speciellt med någon kraft. Men så fort hon höjde då tog Fia i och flög över hinderna :0) Duktiga duktiga tjej.
Jag och Fia ska börja tävla nu, har skrivit i några tävlingar som vi ska försöka satsa på, ska bara beställa licens först, sen e det bara ut och köra. 

I lördags vart det girlfight i stallet, herregud säger jag bara!!! Jag skulle gå ut med Fia till hagen och Ida hade precis ridit på spin så hon hoppade av och skulle gå med oss till hagen, vi vet egentligen inte vad som orsakade bitchfighten men helt plötsligt står jag och Ida och drar i varsin häst. Spin och Fia står enbart på frambenen och sparkar med bakbenen mot varandra ett antal ggr innan vi får stopp på dem. Oj oj oj dem gillar inte varandra, jag säger bara STON!!! Vilka ideér ni har...... Men som tur var gick det bra och dem träffade varandra på deras mjukaste del, rumpan. 

Ikväll blir det uteritt en långtur tror jag :-) Sen kvällsfodring!

Vi hörs Kram!

Hoppträning fredag och söndag!

Denna vecka blev det två hoppträningar nästan i rad pga att det blev lite fel i planeringen, men Fia var lika pigg och framåt för det hon var riktigt på hugget. I fredags tränade vi för en ny tränare som heter Eva på Sollentuna ridklubb, hon var riktigt bra, ser fram emot nästa träning med henne. Började lätt med markarbete, stutts hinder med bommar emellan och på slutet en bana. Banan var ganska lång med mkt kombinationer. Fia var jätte duktig, men stannade två ggr och denna häst är så himla klok, hon stannar när hon märker att jag inte är uppmärksam på hindret, hon visar att hon inte hoppar i alla lägen utan vill jobba när ryttaren jobbar :-) Jag lär mig massor på detta och vet då när jag gör fel.

Igår hoppade vi för Ragna på Smedby som vi hoppat för några ggr, vi började med uppvärmning och sen galoppombyten. Hm nu surade Fia ihop lite när jag ställde krav på henne, jag fick ligga på med skänklarna ordentligt och rappa till med spöt så hon bytte. Haha hon tog några rejäla bocksprång men jag gav inte upp förens hon bytte. Och till slut så satt det som en smäck i vänster och höger varv, hon har ännu inte fått dit dem sista musklerna men vi jobbar på det.
Efter en väldigt jobbig uppvärmning, både för henne och mig :-) Tog vi ann bommarna och hindrerna. Hon var jätte duktig, och det sista vi gjorde var att hoppa bana på 1 meter, samt en liten omhoppningssväng. Fia var GRYM sista rundan vi hoppade allt i fint tempo och jag fick in hennes bakben bra och svängarna blev snabba, och lilla tjejen är rädd om benen så hon river ALDRIG, rundan var helt enkel en fantastisk upplevelse och jag blev så stolt över både henne och mig själv faktiskt. Jag har ju bara hoppat med ponny typ 90 cm innan jag skaffade Fia och det var 10 år sen, alltså när jag var 13 år, sen dess har jag knappt ridit något. Så dem här snart 3 månaderna har gått så himla bra och vi passar jättebra tillsammans. Jag tror att Fia och jag kommer ha roliga år framför oss, och hon är en stor del av mig nu. Jag är så glad att hon äntligen är min, min egna. 

Imorgon åker jag till Åre så då ska Jenny min medryttare ta hand om Fia några dagar, jag kommer sakna henne :-( men men jag e snart hemma igen. Lilla tjejan fick nya skor idag också, och hovslagaren sa att hon hade stått och sovit medans skorna blev påslagna.. Sööt!

Fia och jag ska börja tävla i vår också, så troligtvis blir det för Djursholms ridklubb.
Nu ska jag jobba vidare lunchen är slut!

Må gott så hörs vi snart igen!  
Kram

RSS 2.0