Travbanan och longering!


Helgen som gått har varit helt fantastisk, jag har bara tagit det lugnt och haft det otroligt skönt. I lördags red vi till travbanan, det var snorhalt på stigen dit och Fia halkade till några gånger men det gick bra. Det var jag Ida och Ida som red iväg, när vi kom fram till travbanan mötte vi Niki och hennes kompis så totalt var vi 5 ekipage. Niki och hennes vän galopperade iväg efter en stund men vi stannade och väntade för att slippa stressa upp hästarna. Hm det gick sådär om man säger så, Fia ställde sig både på bakbenen och frambenen :-) galloperade på stället och bockade lite, haha men det gick bra. Vi galloperade några rundor och Fia var riktigt på hugget, hon bockade några gånger, men hon var såå himla glad av att få springa av sig lite med några vänner :-)

Det har kommit en heldel snö under helgen så igår longerade jag Fia på volten, och det såg väldigt fint ut, hon jobbade med snodd så att hon inte drar upp huvudet så mkt. Vi hoppade även lite småhinder, väldigt bra för henne att jobba utan ryttare också. Öronen var framåt mesta dels hela tiden och hon var super nöjd efter sitt pass.

Ikväll blir det att rida ut med min nya medryttare på Fia.
Må gott så hörs vi!

Kram

Dressyrträning för Desse!

Hej!

Igår hade vi dressyrträning i ridhuset för Desse, det gick faktiskt ganska bra. Fia kommer igång bättre och bättre ju längre  in i passet som går, och som sagt hon har ju mkt leder m.m som behöver värmas upp.. Stora tjejan :0)
Men hon blev riktigt fin på slutet, och hon går finare i höger varv än i vänster. Så det kommer jobbas mycket med vänster varvet framöver..... Ikväll blir det en tur i skogen och imorgon ridhuset tror jag!

Vi hörs kram kram

Hoppträning och ridhus!


Fia får mycket komplimanger om hennes ögon att dem ser så snälla ut, och visst är hon snäll men samtidigt ett riktigt bitchigt sto.. haha!! Men hon har en personlighet utav guld som jag verkligen gillar.

Förra veckan var vi i ridhuset torsdag och fredag, vi red dressyr i cirka 1 timme båda dagarna och hon gick väldigt fint. Hon bär sig jättebra i höger varv men är fortfarande inte lika mjuk i galoppen i vänster varv men det släpper lite på slutet efter varje träning. Så vi får fortsätta jobba på det helt enkelt. Båda dagarna går hon in i transporten utan problem både dit och hem, väldigt skönt.

På söndagen väntades hoppträning för Ragna igen och jag gillar verkligen henne, Fia går såååå otroligt bra denna träning och är trevlig i munnen. Hon bjuder fint på varje hinder och blir hetare ju längre in i träningen vi kommer. På slutet hoppar vi en bana med stutts stutts, 3 galoppsprång två bommar efter varandra och direkt en oxer, sedan snäv sväng ett rättuppstående på diagonalen, sedan sväng och en kombination med rättuppstående. Banan låg med hinder på både 90 och 1 meter, passade oss perfekt då det var galoppombyten och mkt svängar. Hon får 5 stjärnor av 5 möjiga, jätte duktig. Däremot var hon inte lika rolig att lasta i söndags då hon fick för sig att hon absolut inte ville gå in i transporten, testing testing på ny ägare. Tog cirka 5 min sen så gick det bra, säger bara tjejer :0)

Idag blir det en lugn dag för Fia, då hon gick ganska hårt i söndags. Blir en liten runda i sommarhagen eller strandis, vi får se helt enkelt.

Nu ska jag jobba! 
Kram

London, hoppträning och ny transport!



Jag är precis hemkommer från London där jag tillbringade helgen tillsammans med kunder. Allt gick super bra och det blev shopping, fina restaurangbesök och fotbollsmatchen West ham - Manchester United. Jag satt som klistrad på Christiano Ronaldo, oj vad fin han är. Ida tog hand om Fia under helgen och hon hade bockat 1 gång på travbanan men det var för hon var så glad av att få springa av sig lite :-)

Vi var och hopptränade förra onsdagen och det gick riktigt dåligt om jag ska vara ärlig. Fia stannade på hinder och var inte villig för fem öre, och jag skyller det mesta på mig själv. Jag var tokstressad inför London och hade massor på jobbet, vi skulle lasta Fia första gången sen hon kom till mig och allt var bara stressigt. När vi kommer dit har tränaren klämt in 8 stycken ekipage och man fick knappt plats. Det var ingen uppvärmning utan bara lite trav och sen skulle man börja hoppa. Jag är van med mkt uppvärmning, sen markarbete och att man avslutar med en bana mellan 80 cm-1 meter, men den här träningen var helt fel för mig och Fia. Så vi ska fortsätta träna för Ragna varannan söndag, sen dressyrträning hemma på gården för Desse och sen får vi se. Vi behöver lära känna varandra och jag måste hitta dem rätta knapparna för att samarbetet mellan Fia och mig ska stämma överens. 

Men utöver att hoppträningen förra onsdagen gick åt pipan så funkar allt bra, och Fia ska äntligen få bli min egna häst nu. Linda kommer ner om några veckor och då ska vi göra klart dem sista papperna och sedan är det klart :0) 
Jag har köpt en transport också, det är ett Tranesläp nyrenoverad och helvit med en blå och röd rand, jättefin för ett riktigt bra pris, så jag är hel nöjd.
Ledsen för sen uppdatering, men idag ska vi rida dressyr i ridhuset iaf :0)

Vi hörs snart igen!

Kramar

RSS 2.0